Χρειάζεστε ιδιωτική ιατρική ασφάλιση?

Η Εθνική Ασφαλιστική

Όσο ουσιαστική και να είναι η ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ενώ πιστεύουν έντονα στα πλεονεκτήματά της, απλά δεν αντέχουν οικονομικά το ετήσιο ή μηνιαίο ασφάλιστρο. Για παράδειγμα, η ακριβή ασφάλιση – η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρος. Ακόμη και μερικοί εργοδότες αποφάσισαν πως να δαπανούν για προγράμματα ασφάλισης υγείας για τους υπαλλήλους τους είναι απλά ένα επιπλέον κόστος. Έτσι, αυτοί οι εργοδότες αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να χρηματοδοτούν όλο το κόστος της ιδιωτικής ασφάλισής τους από την τσέπη τους.

Ο ορισμός της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας

Με απλά λόγια, η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας που χρηματοδοτείται ολικά ή μερικά από τον ασφαλισμένο. Οι περισσότερες κυβερνήσεις παρέχουν κάποιες βασικές υπηρεσίες χωρίς κόστος ή επιδοτούν ορισμένες ευαίσθητες ομάδες. Η ιδιωτική ιατρική ασφάλιση προχωρά πέρα από αυτή τη βασική κάλυψη και περιλαμβάνει μερικές εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορεί να είναι προαιρετικές και δεν έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία σας.

Για παράδειγμα, ορισμένες κυβερνήσεις μπορεί να παρέχουν δωρεάν γυαλιά με συνταγή για τους πολίτες τους. Αυτές οι κυβερνήσεις όμως δεν δέχονται να αναλάβουν το κόστος του ασφαλισμένου για χειρουργική επέμβαση με λέιζερ. Μερικές απειλητικές για τη ζωή ασθένειες μπορεί να εξαιρούνται από τα εθνικά προγράμματα υγείας.

Περιορισμός του κόστους της ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης

Η ασφάλιση υγείας είναι όμως αρκετά ακριβή. Συμπεριλαμβανομένης της η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρος. Αν βρεθήκατε στη θέση να πασχίζετε για την καταβολή των ασφαλίστρων, να είστε σίγουροι πως υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε το κόστος που συνδέεται με το ασφάλιστρο. Πολλοί επιλέγουν να εξοφλούν το ασφάλιστρο για ασφάλιση υγείας σε μηνιαίες δόσεις, αντί εξ’ ολοκλήρου με ένα ετήσιο ποσό.

Το να ζεις με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι ακόμη μια επιλογή για να περιοριστούν αυτά τα κόστη. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν κάποιον που καπνίζει σαν ρίσκο, καθώς αυτό το άτομο είναι πιο πιθανό ότι θα αρρωστήσει από μια πλειάδα ασθενειών. Έτσι, το ασφάλιστρο για τον καπνιστή είναι υψηλότερο από εκείνο του μη καπνιστή.

Παρ’ όλα αυτά, η ιδιωτική ασφάλιση είναι απόλυτη ανάγκη. Στην πραγματικότητα, κάποιος πρέπει να τη βλέπει σαν επένδυση στην υγεία του.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!