Εθνική Υπηρεσία Υγείας ή Ιδιωτική Ασφάλεια Υγείας;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν πολλές επιλογές για την ασφάλιση υγείας και είναι εύκολο να μπερδευτείτε όταν ψάχνετε για το τέλειο σχέδιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει ένα σύστημα δημόσιας ασφάλισης υγείας γνωστό ως Εθνική Υπηρεσία Υγείας, ή NHS. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε από τις εκατοντάδες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών υγείας. Ποια είναι η διαφορά και πώς μπορείτε να βρείτε ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για εσάς;

Εθνική Υπηρεσία Υγείας  – NHS

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα που προσφέρει πολλές υπηρεσίες στους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Παρόλο που ορισμένες θεραπείες δεν προσφέρονται, όπως η κάλυψη του καρκίνου και η φυσιοθεραπεία, μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε μέσω του NHS. Έχουν καλές τιμές αλλά και μεγάλους χρόνους αναμονής για επισκέψεις και θεραπείες λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών. Επιπλέον, τα προγράμματα θεραπείας είναι επίσης περιορισμένα εξαιτίας ενός χαμηλού προϋπολογισμού, αλλά είναι κατά τα άλλα ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε όταν πρόκειται για την ασφάλιση υγείας.

Ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν επίσης πολλά να προσφέρουν στον μέσο πολίτη. Αυτές οι εταιρείες έχουν διαφορετικές υπηρεσίες και αμοιβές, αλλά είναι γενικά πιο εξυπηρετικές στις ανάγκες σας. Έχετε πρόσβαση σε πολλές θεραπείες που δεν μπορείτε να βρείτε μέσω του NHS, καθώς και μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή των οφελών σας σε σύγκριση με το NHS. Άλλα προνόμια περιλαμβάνουν συντομότερους χρόνους αναμονής για θεραπείες, περισσότερες επιλογές από σχέδια, ιδιωτικά νοσοκομειακά δωμάτια κατά τη διάρκεια ταξιδιών έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και μεγαλύτερων διαμονών.

Ποιο είναι καλύτερο?

Η επιλογή μεταξύ του NHS και μιας ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας εξαρτάται πάντα από τις προσωπικές σας δυνατότητες και τα οικονομικά σας. Οι περισσότεροι προτιμούν ιδιωτικές εταιρείες λόγω της ευελιξίας που προσφέρουν, αλλά διστάζουν να τις δοκιμάσουν αρχικά λόγω της σύγχυσης της αγοράς. Ωστόσο, μπορείτε να αποφασίσετε ποια είναι καλύτερη με τη βοήθεια ενός εκπαιδευμένου συμβούλου ασφάλισης υγείας όπως η Εθνική Ασφαλιστική.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!