Το ομαδικό μου σχέδιο ασφάλισης υγείας φτάνει στο τέλος της – Τι πρέπει να κάνω;

Εάν σχεδιάζετε να αλλάξετε την δουλειά σας, με συνέπεια να τερματιστεί και το υφιστάμενο σας ομαδικό σχέδιο υγείας, ίσως να αναρωτιέστε ποιες είναι οι επιλογές σας.

Για αρκετούς από εσάς, οι καλύψεις υγείας στην προηγούμενή σας δουλειά, ίσως να ήταν καλύτερες από αυτές που παρέχονται στην νέα σας δουλειά. Μπορείτε να μείνετε με τον προηγούμενο πάροχο ασφάλισης υγείας;

Τι γίνεται αν βρείτε μια καλύτερη επιλογή; Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη μετάβαση σε διαφορετικό ομαδικό σχέδιο υγείας. Η Εθνική Ασφαλιστική μπορεί να σας πει ακόμα περισσότερα.

Διατηρείστε το υπάρχων σχέδιο

Ας υποθέσουμε ότι εξετάζετε τις επιλογές σας για το τι μπορεί να σας προσφέρει η νέα σας δουλειά όσον αφορά την ασφάλιση. Αντιλαμβάνεστε ότι ο παλιός σας τόπος εργασίας είχε περισσότερα οφέλη που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε σε σύγκριση με τη νέα σας δουλειά. Μπορείτε σίγουρα να μείνετε στο παλιό σας δίκτυο, αλλά οι περισσότεροι πάροχοι χρειάζονται μια προειδοποίηση τριών μηνών ότι θέλετε να παραμείνετε στο υφιστάμενο σχέδιο πριν αποδεχτούν το νέο σας σχέδιο.

Επιλέγοντας έναν νέο πάροχο ασφάλισης υγείας

Εάν αποφασίσετε ότι είστε καλύτερα με έναν νέο πάροχο, θα πρέπει να κάνετε πολύ καλή μελέτη αγοράς. Μπορείτε να βρείτε μια νέα εταιρεία ασφάλισης υγείας που σας προσφέρει πολλές από τις καλύψεις που είχατε προηγουμένως, με μια σημαντική μείωση στα ασφάλιστρα. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο να κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς. Αυτοί οι σύμβουλοι εκπαιδεύονται για να ψάξουν σε βάθος για να βρουν ένα σχέδιο ασφάλισης υγείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας και είναι μέσα στον προϋπολογισμό σας.

Δημόσιοι ή ιδιωτικοί πάροχοι;

Όταν θέλετε να μεταβείτε σε διαφορετικό πάροχο υπηρεσιών, πρέπει επίσης να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός ιδιωτικού έναντι ενός δημόσιου παρόχου. Οι ιδιωτικοί πάροχοι υπηρεσιών είναι γενικά καλύτεροι για πολλούς, λόγω των ανώτερων προνομίων και των εκπτώσεων για τα μέλη, της ταχύτερης και καλύτερης πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες και της συνολικής ευελιξίας τους στην κάλυψη. Συζητήστε τις επιλογές σας με έναν σύμβουλο για φτάσετε στο καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!