Πώς να συμπληρώσετε το έντυπο αίτησης για ασφάλιση υγείας στην Κύπρο

health insurance in cyprus

Η Κύπρος λειτουργεί σε σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πολλαπλών πληρωτών με δημόσια ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε είτε να πάρετε ασφάλιση από την κυβέρνηση δωρεάν εάν είστε κατάλληλος είτε μπορείτε να αγοράσετε ιδιωτική ασφάλιση. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν και τα δύο εξαιτίας του πολύ χαμηλού κόστους ασφάλισης στην Κύπρο.


Πιστεύετε ότι είστε ασφαλισμένος στην κυβέρνηση;

Η Κυπριακή Κυβέρνηση διαθέτει δικό της σύστημα δημόσιας ασφάλισης που είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες της Κύπρου και της ΕΕ που πληρούν τα προσόντα. Για να είστε κατάλληλοι, πρέπει να κάνετε λιγότερα από 20.000 ευρώ ετησίως, να έχετε συνταξιοδοτηθεί ή να έχετε περισσότερα από τρία παιδιά στο νοικοκυριό σας κάνοντας λιγότερα από 35.000 ευρώ. Εάν πληροίτε κάποιο από αυτά τα προσόντα, ενδέχεται να δικαιούστε ασφάλιση στο δημόσιο τομέα.

Ποια δημόσια κάλυψη είναι διαθέσιμη;

Υπάρχουν δύο επιλογές όταν υποβάλλετε αίτηση για δημόσια ασφάλιση. Εάν το εισόδημά σας είναι μικρότερο από 15.000 ευρώ ή το εισόδημα των νοικοκυριών είναι μικρότερο από 30.000 ευρώ μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την Ιατρική Κάρτα Α. Αυτή η κάρτα προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Η δεύτερη επιλογή είναι η Ιατρική Κάρτα Β. Η κάρτα αυτή εκδίδεται για πολίτες που κάνουν μεταξύ 15.000 και 20.000 Ευρώ ή νοικοκυριά με έως και τρία παιδιά που κάνουν μεταξύ 30.000 και 38.000 Ευρώ.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή εδώ. Η εφαρμογή είναι απλή και σας επιτρέπει να επιλέξετε όλα τα προσόντα που δικαιούστε. Μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα, πρέπει να την πάρετε σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών κοντά σας. Πρέπει να υποβάλετε αίτηση προσωπικά.

Τι θα συμβεί αν δεν πληρώ τις προϋποθέσεις;

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για κρατική ασφάλιση, πρέπει να αγοράσετε ιδιωτική ασφάλιση. Η ιδιωτική ασφάλιση είναι πολύ φθηνή στην Κύπρο, με συμβόλαια μόλις 300 ευρώ ετησίως.

Κατά την εγγραφή σας για ιδιωτική ασφάλιση, συνιστάται ιδιαίτερα να πραγματοποιείτε σύγκριση αγοράς. Η ασφαλιστική αγορά στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και οι αγορές γύρω από το ξενοδοχείο μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα και να σας δώσουν ένα καλύτερο ασφαλιστικό σχέδιο.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν εργαλεία σύγκρισης για να βρουν το καλύτερο σχέδιο για εσάς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα ασφαλιστικό γραφείο που βρίσκεται στην Κύπρο για να  πραγματοποιεί αγορές για εσάς.

Τι πληροφορίες χρειάζομαι;

Πρέπει να δώσετε την ηλικία, το φύλο και τον τύπο κάλυψης που θέλετε. Πρέπει επίσης να επιλέξετε πόσο καιρό χρειάζεστε κάλυψη καθώς και πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε από την τσέπη σας και ποιο ποσό μέγιστης κάλυψης χρειάζεστε.

Στην Κύπρο, οι νοσοκομειακές, εξωτερικές και μητρότητας είναι όλες οι πρόσθετες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Τα ασφάλιστρα αυξάνονται με κάθε επιπλέον κάλυψη. Οδοντιατρική είναι επίσης μια ξεχωριστή πολιτική που δεν καλύπτεται από βασικά σχέδια. Πρέπει επίσης να αποκαλύψετε τυχόν προϋπάρχουσες συνθήκες όταν υποβάλλετε αίτηση για ιδιωτική ασφάλιση.

Συμπέρασμα

Είτε ζητάτε ιδιωτική είτε δημόσια ασφάλιση, μπορείτε να περιμένετε ότι η διαδικασία θα είναι άμεση και γρήγορη.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!