Πώς να επιλέξετε την καλύτερη ασφάλεια υγείας στην Κύπρο για τους αλλοδαπούς

ασφάλιση υγείας

Με γραφικές παραλίες, καταπληκτικές παραλίες και γαλάζια νερά, η Κύπρος είναι το ιδανικό μέρος διακοπών για ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Η Κύπρος διαθέτει επίσης ένα καλά χρηματοδοτούμενο σύστημα δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία. Αυτό ισχύει μόνο στο νότο. Ωστόσο, η Τουρκία καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νησιού και δεν παρέχει δημόσια κάλυψη. Η δημόσια υγειονομική περίθαλψη διατίθεται επίσης μόνο στους πολίτες της Κύπρου και της Ε.Ε. καθώς και στους μόνιμους κατοίκους που πληρώνουν σήμερα φόρους.


Δημόσια έναντι ιδιωτικής υγείας

Η ιδιωτική ασφάλιση διατίθεται στους πολίτες της Ε.Ε. και στους πολίτες της Ε.Ε. Η κάλυψη που χρειάζεστε εξαρτάται από το επίπεδο φροντίδας που αναμένετε να λάβετε. Εάν επισκέπτεστε το νότιο τμήμα του νησιού και χρειάζεστε μόνο την επείγουσα περίθαλψη σε περίπτωση τραυματισμού ή αιφνίδιας μόλυνσης, πιθανόν να αποφύγετε την ασφάλιση εάν είστε πολίτης της Ε.Ε. Οι ξένοι πολίτες πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους ή να έχουν ιδιωτική ασφάλιση. Εάν η υγεία σας είναι κακή ή αναμένετε τη δυνατότητα νοσηλείας, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την ιδιωτική ασφάλιση ακόμα και αν είστε πολίτης της Ε.Ε. Το δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν καλύπτει το πλήρες κόστος των νοσοκομειακών και εξωτερικών ασθενών. Η ασφάλιση είναι φτηνή και τα ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα νοσοκομεία και οι κλινικές παρέχουν γενικά ταχύτερη φροντίδα εξαιτίας του χαμηλότερου όγκου ασθενών.

Επιλέγοντας τη σωστή κάλυψη


Υπάρχουν δύο κύριες πηγές ιδιωτικής ασφάλισης στην Κύπρο. Η πρώτη επιλογή είναι η διεθνής ιατρική ασφάλιση. Αυτή η επιλογή είναι γενικά πιο ακριβή, αλλά προσφέρει άμεση πληρωμή και μπορεί να προσαρμοστεί για να μειώσει την συν-πληρωμή ή το κόστος ασφάλισης. Η δεύτερη επιλογή είναι η αγορά ασφάλισης από τοπικές ασφαλιστικές εταιρείες που βρίσκονται στην Κύπρο. Αυτή η επιλογή έχει πολύ χαμηλότερα ασφάλιστρα, αλλά απαιτεί να πληρώσετε το πλήρες ποσό εκ των προτέρων. Η ασφαλιστική εταιρεία σας τα επιστρέφει, συνήθως μέσα σε ένα μήνα. Είναι επίσης σημαντικό να διαβάσετε την εκτύπωση της πολιτικής προτού εγγραφείτε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να σταθμίσετε το κόστος της ασφάλισης ενάντια στο αναμενόμενο κόστος της ιατρικής περίθαλψης.


Πού μπορείτε να βρείτε Φροντίδα


Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Κύπρο είναι σχετικά αργές σε σύγκριση με άλλες χώρες. Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς να αποφύγουν μια βόλτα με το ασθενοφόρο όταν υπάρχει άλλη επιλογή. Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί, καθιστώντας εύκολη τη φροντίδα. Γενικά, η υγειονομική περίθαλψη είναι καλύτερη στη νότια πλευρά του νησιού, αλλά οι γιατροί τόσο στο βορρά όσο και στο νότο συνήθως εκπαιδεύονται στο εξωτερικό και προσφέρουν παρόμοια φροντίδα.


Συμπέρασμα

Η υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο είναι φτηνή, αλλά οι πολίτες τρίτων χωρών, ειδικότερα, πρέπει να εξετάσουν την ιδιωτική ασφάλιση για την προστασία από τραυματισμούς και ξαφνικές ασθένειες.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!