Πώς να διεκδικήσετε αποζημίωση από την ασφαλιστική σας εταιρεία

Εάν εργάζεστε με έναν ιδιωτικό πάροχο ασφάλισης υγείας, όπως η Εθνική Ασφαλιστική, μπορεί να χρειαστεί να διεκδικήσετε ορισμένες υπηρεσίες, όπως επισκέψεις σε ειδικούς και ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και εξετάσεις, πριν η εταιρεία σας βοηθήσει να πληρώσει για αυτές. Εάν δεν το έχετε ξανακάνει, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να έχετε υπόψη, προτού η αίτηση σα γίνει αποδεκτή.

Ιατρική παραπομπή

Προτού μπορέσετε να υποβάλετε την αξίωση, θα πρέπει να σας παραπέμψει ο γιατρός σας στους ειδικούς σας. Πρέπει να υπογράψουν ένα έντυπο που συμφωνεί ότι το ιατρικό σας ιστορικό χρήζει ένα ταξίδι σε έναν ειδικό. Μερικοί γιατροί μπορεί να έχουν μια μικρή χρέωση, αλλά εξαρτάται μόνο από το δίκτυο που χρησιμοποιείτε.

Ελέγξτε την κάλυψη

Είναι πάντα καλό να ελέγξετε την κάλυψή σας. Διαφορετικές εταιρείες ασφάλισης υγείας προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες. Η χειρουργική επέμβαση ή η επίσκεψή σας μπορεί να καλύπτεται ή να μην καλύπτεται από το τρέχον σχέδιο και είναι σημαντικό να υπολογίσετε πόσα πρέπει να πληρώσετε εκτός τσέπης.

Πληροφορίες μεταφοράς

Αφού ελέγξετε με τον παροχέα σας, ήρθε η ώρα να τους στείλετε τις πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας. Η συμπλήρωση της φόρμας που χρησιμοποιεί ο παροχέας σας εντελώς και διεξοδικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τυχών καθυστέρηση. Ενδέχεται να σας ζητηθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την περίπτωσή σας και θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού ασφαλίστρου, των πληροφοριών του παρόχου, των πληροφοριών σχετικά με την κατάστασή σας και του ποσού που πληρώσατε ήδη για την επίσκεψη.

Διατηρήστε αρχεία

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες που χρειάζεται ο παροχέας σας, μπορείτε να σαρώσετε τα έγγραφα και να τα στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Διατηρώντας ένα αντίγραφο των σελίδων που στέλνετε είναι σημαντικό, καθώς δεν θα σας επιστραφούν. Είναι καλό να κρατάτε αρχείο των πληροφοριών ασφάλισης υγείας για να αποφύγετε οποιαδήποτε προβλήματα με την υπόθεσή σας. Μόλις γίνει αυτό, πιθανότατα θα ακούσετε από τον εκπρόσωπό σας κατά πόσο μπορούν να σας καλύψουν και πόσα χρωστάτε.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!