Πόσο πρέπει να κοστίσει η ασφάλεια υγείας στην Κύπρο;

ETHNIKI

Η ιδιωτική ασφάλιση στην Κύπρο προσφέρει πολλά οφέλη τόσο στους πολίτες όσο και στους αλλοδαπούς. Ακόμα κι αν είστε πολίτης της Κύπρου ή πολίτης της ΕΕ, ενδέχεται να μην δικαιούστε το δημόσιο σύστημα. Επί του παρόντος, τα νοικοκυριά που καταβάλλουν περισσότερα από 35.000 ευρώ και άτομα που κάνουν περισσότερα από 20.000 ευρώ δεν καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα.

Οφέλη από την ιδιωτική ασφάλιση

Η ιδιωτική ασφάλιση καλύπτει εσάς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και διαδικασίες και επισκέψεις ειδικών. Δεν περιλαμβάνει γενικά τακτικές επισκέψεις γιατρών ή φάρμακα από φαρμακείο. Οι δαπάνες του γενικού ιατρού είναι χαμηλές, κατά μέσο όρο 30 ευρώ. Η ιδιωτική ασφάλιση συνήθως πληρώνει εκ των προτέρων για σημαντικά ιατρικά έξοδα, επομένως δεν χρειάζεται να πληρώσετε από την τσέπη σας και να περιμένετε την επιστροφή. Η ιδιωτική ασφάλιση σας επιτρέπει επίσης να επισκεφθείτε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή κλινική στη χώρα, προσφέροντας μια πληρέστερη επιλογή από το δημόσιο σύστημα. Είναι απαραίτητο στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η Τουρκία κυβερνά, καθώς αυτές οι περιοχές δεν δέχονται κάρτες δημόσιου συστήματος. Επισκεπτόμενοι ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές, μπορείτε να αποφύγετε την ουρά αναμονής στο δημόσιο σύστημα.

Τι ποσό να αναμένω να πληρώσω;

Η Κύπρος έχει μια απίστευτα ανταγωνιστική ασφαλιστική αγορά. Αυτό καθιστά αδύνατο να δοθεί ακριβές ποσό για κάλυψη, αλλά υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες. Στο κάτω άκρο της κλίμακας τιμών, αναμένετε να πληρώσετε περίπου 300 ευρώ το χρόνο για κάλυψη. Αυτή η κάλυψη συνήθως συνοδεύεται από μικρότερο μέγιστο ποσό κάλυψης. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να περιμένετε κάλυψη 40.000 ευρώ ετησίως βάσει ενός βασικού σχεδίου. Τα σχέδια προϋπολογισμού συχνά καλύπτουν μόνο επισκέψεις σε νοσοκομεία και κλινικές του δημόσιου τομέα. Πιο ολοκληρωμένα σχέδια διατίθενται για υψηλότερη τιμή. Προς το ανώτατο σημείο της κλίμακας τιμών, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε έως και 1.500 ευρώ ετησίως. Αυτά τα σχέδια υψηλής τεχνολογίας καλύπτουν επισκέψεις σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Μπορείτε να περιμένετε κάλυψη περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως με ένα σχέδιο πριμοδότησης. Υπάρχουν επίσης μηνιαία και βραχυπρόθεσμα σχέδια για ταξιδιώτες από χώρες εκτός της Ε.Ε. και πολίτες της Ε.Ε. που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για δημόσια ασφάλιση. Αυτά τα σχέδια κοστίζουν περισσότερο ανά μήνα αλλά δεν προορίζονται για μακροπρόθεσμη κάλυψη.

Συμπέρασμα

Η ασφάλιση υγείας και η υγειονομική περίθαλψη, γενικά, είναι ανέξοδα στην Κύπρο. Η ασφαλιστική αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και προσφέρει δεκάδες επιλογές. Η ανταγωνιστικότητα της αγοράς καθιστά αδύνατη την ακριβή εκτίμηση, αλλά αναμένεται ότι τα ασφάλιστρα θα είναι πολύ χαμηλότερα από ό, τι σε χώρες χωρίς υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου τομέα.

Scroll to top

Contact us for more details

Για περισσότερες πληροφορίες
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!