Εκτός και αν έχετε ζήσει χωρίς ασφάλιση υγείας, δεν έχετε ιδέα πόσο τρομακτικό είναι

Εκτός και αν έχετε ζήσει χωρίς ασφάλιση υγείας, δεν έχετε ιδέα πόσο τρομακτικό είναι

Η Εθνική Ασφαλιστική και άλλες εταιρείες όραμα

Η ασφάλιση υγείας είναι απολύτως απαραίτητη! Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα επιλέγαμε ποτέ να ζούμε επίτηδες χωρίς ασφάλιση. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν ορισμένοι που απλά δεν κατανοούν τα οφέλη. Πολλοί από αυτούς δεν χρειάστηκε να υποβληθούν σε οποιαδήποτε σημαντική ιατρική εξέταση και έτσι δεν έχουν ιδέα πόσο ακριβές μπορεί να είναι ορισμένες ιατρικές διαδικασίες. Εάν δεν είστε βέβαιοι ακόμη για τα οφέλη της ασφάλισης υγείας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα μαζί.

Γιατί είναι τόσο σοβαρό να ζεις χωρίς ασφάλιση υγείας

Η υγεία μας είναι στην πραγματικότητα το μοναδικό περιουσιακό μας στοιχείο, καθώς γίνεται πολύ πιο δύσκολο να απολαύσουμε τη ζωή όταν αρρωστήσουμε. Δυστυχώς όμως, η βιομηχανία της υγείας έχει γίνει μια επιχείρηση παραγωγής χρημάτων. Οι πάροχοι υγείας απλά δεν έχουν τους πόρους ή αρνούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και αν έχουν τη δυνατότητα να σώσουν ένα άρρωστο παιδί, μπορεί να μην τον κάνουν εκτός και αν μπορείτε να πληρώσετε για τη διαδικασία. Δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι τέτοιοι αβάστακτοι πόνοι από  το να βλέπεις το αγαπημένο σου πρόσωπο να υποφέρει και να χειροτερεύει σταδιακά.

Δυστυχώς όμως, αυτό είναι μια πραγματικότητα για πολλούς που δεν έχουν ασφάλιση υγείας. Αρκετοί πίστεψαν ότι τα κρατικά προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης θα ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αυτή η αντίληψη όμως απέχει πολύ από την αλήθεια. Τα εθνικά προγράμματα ασφάλισης υγείας καλύπτουν μόνο τα βασικά και συχνά υπολείπονται σε κρίσιμες ασθένειες όπως ο καρκίνος ή τα καρδιακά νοσήματα. Η Εθνική Ασφαλιστική, η Prime, η EuroLife και πολλοί άλλοι μπορούν να την παράσχουν.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο συμβόλαιο ασφάλισης υγείας

Πρέπει ωστόσο να δείξετε προσοχή όταν ψάχνετε για ένα συμβόλαιο ασφάλισης υγείας. Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τα μικρά γράμματα και να επιλέξετε με σύνεση. Να είστε ενήμεροι για τις καταστάσεις στις οποίες έχετε προδιάθεση λόγω του ιατρικού ιστορικού της οικογένειάς σας και εξασφαλίστε ότι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που επιλέγετε προβλέπει αυτούς τους τύπους των ασθενειών. Επίσης, εξετάστε προσεκτικά τα όρια που τίθενται στην κάλυψη για κάθε τύπο ασθένειας ή διαδικασίας. Λίγη επιβαλλόμενη επιμέλεια τώρα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά όταν πραγματικά θα χρειαστείτε αυτή την κάλυψη. Για παράδειγμα, εταιρεία όπως η Εθνική Ασφαλιστική.