Τα βασικά της ασφάλισης: Ασφάλιση υγείας

Τα βασικά της ασφάλισης: Ασφάλιση υγείας

Γιατί τη χρειάζεστε

Αρκετοί άνθρωποι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ασφάλιση υγείας είναι σπατάλη χρόνου και χρημάτων για τα οποία εργάστηκαν σκληρά. Αυτή η ανόητη αντίληψη δεν θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ από την πραγματικότητα. Συχνά, εκείνοι που σκέφτονται με τον τρόπο αυτόν δεν έχουν κατανοήσει σαφώς πόσο κοστίζει στην πραγματικότητα η πληρωμή των επισκέψεων στους γιατρούς, οι ιατρικές διαδικασίες και οι συνταγές, όταν πληρώνονται από εμάς τους ίδιους. Αυτό συμβαίνει ίσως διότι δεν βίωσαν ποτέ σοβαρές ασθένειες ή ατυχήματα.

Δεν γνωρίζουν ότι ένα σύντομο αλλά σοβαρό ιατρικό περιστατικό μπορεί ενδεχομένως να εξαφανίσει για πάντα όλες τις οικονομίες μιας ζωής. Στην πραγματικότητα, μια παρατεταμένη ασθένεια θα μπορούσε να χρεώσει ολόκληρη την οικογένεια! Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε όλοι ασφάλιση υγείας επειδή οι λογαριασμοί των ιατρικών υπηρεσιών είναι εξωφρενικά ακριβοί και οι αρρώστιες φαίνεται πάντα ότι εμφανίζονται τη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Πώς λειτουργεί η ασφάλιση υγείας

Με απλά λόγια, η ασφάλιση υγείας είναι μια ειδική ρύθμιση που έχει να κάνει με την πληρωμή μηνιαίων ή ετήσιων ασφαλίστρων προς μια ασφαλιστική εταιρεία. Αυτές οι πληρωμές είναι μια εγγύηση ότι μόλις ο ασφαλισμένος αρρωστήσει η ασφαλιστική εταιρεία θα πραγματοποιήσει πληρωμές για ιατρικά έξοδα, για την κάλυψη ή τον περιορισμό του συνολικού κόστους περίθαλψης.Για παράδειγμα, η Universal Life και η ασφάλεια GAP.

Οι περισσότεροι εργοδότες συνήθως επενδύουν σε προγράμματα ειδικού ομαδικού συμβολαίου που μπορεί να βοηθήσει στο να παρέχει οφέλη για τους υπαλλήλους και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους. Ο εργοδότης στη συνέχεια συνεισφέρει στο συνολικό κόστος του προγράμματος και έτσι κάθε υπάλληλος χρειάζεται να πληρώνει ένα ποσό με πολύ μεγάλη έκπτωση για την κάλυψη.

Κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο παρέχει ένα μοναδικό μείγμα επιλογών καλύψεων. Αυτές οι καλύψεις εφαρμόζονται συνήθως σε πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες και ένα όριο συχνά εφαρμόζεται στο ποσό κάλυψης. Το ασφαλιστήριο δεν παρέχει προνόμια εάν ο ασφαλισμένος χάσει οποιαδήποτε πληρωμή ή εάν δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στο συμβόλαιο ασφάλισης υγείας του εργοδότη του.Όπως π.χ. Εθνική Ασφαλιστική Ασφάλιση.

Ως συμπέρασμα, η ασφάλιση υγείας δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη! Γιατί να αφήσετε την υγεία της οικογένειάς σας στην τύχη; Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά.