Γιατί πρέπει να σκεφθείτε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά του καρκίνου

Γιατί πρέπει να σκεφθείτε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατά του καρκίνου

Εθνική Ινσοράνκε Ρεβιέως

Η απόκτηση ασφάλισης υγείας είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που θα μπορούσατε να πάρετε ποτέ. Αν και οι περισσότερες κυβερνήσεις παρέχουν ορισμένες βασικές ιατρικές υπηρεσίες δωρεάν ή επιδοτούν το κόστος αυτών των υπηρεσιών, καλύπτουν έτσι μόνο τα βασικά και τίποτα περισσότερο. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μια γκάμα επιλογών πληρωμής για να κάνουν την ασφάλιση υγείας προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αλλά το να έχετε ασφάλιση υγείας δεν είναι η μόνη λύση για όλα τα ιατρικά σας προβλήματα.

Εξετάστε τα μικρά γράμματα

Τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια  (όπως η Εθνική Ινσοράνκε Ρεβιέως) υπαγορεύουν το πόσο πολύ και το πόσο συχνά μια ασφαλιστική εταιρεία προτίθεται να πραγματοποιεί πληρωμές για λογαριασμό σας. Αυτά τα συμβόλαια είναι επίσης πολύ συγκεκριμένα για τους τύπους ασθενειών και τα φάρμακα που καλύπτουν. Για παράδειγμα, ενώ θα ήταν φρικτή η απώλεια ενός μέλους του σώματος ή ενός δάχτυλου, τα περισσότερα συμβόλαια καθορίζουν πόσο από το μέλος αυτό ή πόσα δάχτυλα θα πρέπει να έχουν χαθεί πριν γίνει μια εκταμίευση.

Αν ψάξετε περισσότερο τι λένε τα μικρά γράμματα, ίσως να παρατηρήσετε ότι ορισμένες κρίσιμες ασθένειες εξαιρούνται από το μέσο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αρκετά συχνά, ο καρκίνος ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Η θεραπεία του καρκίνου κοστίζει πολύ, γιατί απαιτούνται συχνές επισκέψεις στο νοσοκομείο και πολύ ακριβά φάρμακα. Το κόστος της ακτινοβολίας και της χημειοθεραπείας φτάνει συχνά τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Έτσι, τα περισσότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια εξαιρούν τον καρκίνο ή προβλέπουν πολύ λίγα για αυτόν.

Ασφαλιστικά συμβόλαια καρκίνου

Πολλοί επιλέγουν να επενδύσουν σε συμβόλαια ασφάλισης κατά του καρκίνου, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν ασθενείς που μπορεί να αρρωστήσουν από αυτή την αρρώστια. Προσοχή επιβάλλεται επίσης εάν επιλεχθεί αυτός ο τύπος κάλυψης. Βεβαιωθείτε ότι θα αποφύγετε εκείνα τα συμβόλαια που παρέχουν κάλυψη μόνο για πολύ συγκεκριμένους τύπους καρκίνου. Νέοι τύποι καρκίνου ανακαλύπτονται κάθε ημέρα, έτσι κάτι τέτοιο θα σας φέρει σε μειονεκτική θέση.

Πάντα να διαβάζετε τα μικρά γράμματα. Ρωτήστε τόσες ερωτήσεις όσες είναι απαραίτητο για να αισθανθείτε άνετα. Η ασφάλιση ζωής είναι απαραίτητη, όπως είναι και η κάλυψη κατά του καρκίνου.